Bewerkingen

Om het gewenste resultaat van u als klant te bereiken, worden onze vloeren op diverse manieren bewerkt. Welke mogelijkheden op het gebied van bewerking wij aanbieden ziet u in onderstaand overzicht.

Oliën
Het hout wordt afgewerkt met één of twee lagen die machinaal worden aangebracht en uitgeboend. Hierbij is keuze uit diverse soorten olie.

Verouderen
Deze bewerking geeft een verweerde uitstraling aan uw vloer. De planken worden beschadigd door verschillende onderdelen waardoor er een ‘geleefd’ effect gecreëerd wordt.

Bezagen
Hierbij worden de vloerdelen haaks op de planken bezaagd door het zaagblad. Het vloerdeel wordt hierdoor ruw en dit geeft een speciaal effect

Roken
De vloerdelen worden gerookt met ‘reactive stain’ of ammoniak. De dampen gaan hierin een reactie aan met het looizuur dat zich in het eiken bevindt. Door deze bewerking kunnen planken donkerder worden doordat de tekening van de nerf extra benadrukt wordt.

Borstelen
Uw vloer kan ook geborsteld worden, dit vindt plaats op de zachte delen. Hierdoor wordt de structuur van het hout meer voel- en zichtbaar.